Célunk, hogy az őshonos és a bakonyi tájegységre jellemző gyümölcsfajtákat (alma, körte, szilva, cseresznye, meggy, kajszi), melyek kellő rezisztenciával rendelkeznek újra termelésbe fogjuk, ezáltal a megtermett gyümölcsöket akár nyers formában, akár aszalványként a látogatóink számára biztosítsuk.
Az ősi kultúrákban több ezer gyógynövényt ismertek, azonban napjainkban egyre kevesebben ismerik és alkalmazzák azokat. Szeretnénk visszatérni a gyökerekhez és mind a fűszer- mind a gyógynövényeket ökológiai körülmények között termeljük meg.
A gyógynövényeket napjainkban az orvostudomány is egyre inkább alkalmazza a gyógyászatban, akár kiegészítő kezelésként, akár prevencióként. A szárítmányainkkal a kínálati piacot szeretnénk bővíteni és lehetővé tenni, hogy a településre látogatók ezeket a gyógyító energiákat magukkal is vihessék.