Tegyél azért, ami igazán fontos! – Férfi önismereti tábor 2023. október 20-23. (péntek– hétfő)

A világ kiszámíthatatlan változásai közepette tudatosítjuk a fix stabilitást adó belső és külső pontokat. A változások és a kiszámíthatatlanság kapcsolódik a túlpörgéshez, túlvállaláshoz. A megállás pedig a stabil pontok megtalálásához.

Ebben a táborban eltávolodunk a hétköznapoktól, hogy ki-ki önmagához közelebb kerülhessen.
Közösen, férfiakból álló speciális térben dolgozhatsz azon, hogy a magabiztos haladáshoz megtaláld a szükséges belső stabilitást, s megújult erőforrásokkal előre lépj.

 

Itt erősségeidre építünk. Kimondhatod, amit jó kimondani, s ezáltal letehetsz egy-egy terhedet. Ráismerhetsz, hogy más is jár hasonló cipőben. Új megoldásokat is elleshetsz, és a te tapasztalataiddal mások életét inspirálhatod.

Alkalmazkodsz? Mi az irányod? Alakítod? Engeded? Foglalkozz azzal, ami aktuális, ami igazán fontos!

Létkérdés, hogy készek vagyunk-e alkalmazkodni, hiszen az élet erős kihívásokat dob fel: mostanában számtalanszor felötlik: szükséges-e ez nekem? Hasznos-e ez most számomra?
Férfiként fontos, hogy lássuk: van hatásunk, van, amit alakítunk, formálunk, mint egy fa, melyet faragunk, egy épület, amit építünk, egy kapcsolat, amit gondozunk. Ezáltal alakítjuk az életünket. Ezekhez szükséges, hogy legyen irány.

 

Jó irányba megyek? Ezt szeretném? Igazán? Miből látom, érzem, élem, hogy ez számomra a helyes vágány?
S ha már haladsz, ha már rácsatlakoztál egy ütőérre az életedben, kell az engedés is. Tudjad megvárni a dolgok idejét. A kapkodás helyett engedd kibontakozni a dolgaid beérését. Elengedd, ami már visszafog, ami már nem táplál tovább, legyen az bármi, amiben a megszokás már akadályoddá vált.

 

Emberként időről-időre mindannyian szembenézünk e témákkal. Néha olyan helyzethez ragaszkodunk, ami már nem építő, ahelyett, hogy előre nézve elengednénk. Néha csak farigcsálunk, alakítgatunk, szerepeket játszunk belső iránytű nélkül. Ha hasonlókat tapasztalsz, tudd: ezen megéléseid, sokszor régi, már eltemetett fájdalmakból táplálkoznak, hiányokból gyökereznek.

A táborban van idő arra, hogy megálljunk. Értékeljük, ami van. Erőt merítsünk “velünk egyívásúakból”. Ezen elfogadó közegben leporoljuk , ami idejétmúlt. S egymást támaszul használjuk arra, hogy lendületet vegyünk.

Kulcsszavak

  • Belépés a jelenbe.
  • Kapcsolódás az értékeinkhez.
  • Megtalálni a stabilitást adó pontokat, belső értékeket.
  • Fókuszban az erősségeink.
  • Rugalmas alkalmazkodás és kommunikáció.
  • Magadért. Továbblépés és a világhoz való alkalmazkodás.

Erre számíts:

Csapatjáték – Tábortűz – Önismereti munka – Aktivitás, mozgás – Szabadidő – Visszajelzések

A folyamaton átívelő módszerek:

Tiszta játékszabályok – Pszichodráma – Bodywork – Csoportos coaching – Sharing

Elérhetőségek jelentkezéshez